caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Wątróbki drobiowe na gęsim smalcu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mój pomysł na kurze wątróbki.

Wątróbki drobiowe na gęsim smalcu

Składniki:

Wątróbki drobiowe na gęsim smalcu

 

  • 50 dag wątróbek kurzych
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki gęsiego smalcu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbki drobiowe na gęsim smalcu
Wątróbki oczyścić z błon. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę smalcu i partiami obsmażyć na nim watróbki. Wątróbki (bez tłuszczu) przełożyć do garnka, dodać 1 łyżkę smalcu i dusić pod przykryciem przez ok. 10 minut co jakiś czas mieszając. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do wątróbek. Całość przyprawić solą i pieprzem. Dusić do momentu zeszklenia się cebuli. Podawać z pieczywem.

Smalec gęsi przypadkiem znalazłam w Kauflandzie. Można go też kupić w sklepach z żywnością ekologiczna itp.