michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Wątróbki drobiowe w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wątróbka idalnie pasuje do obiadu

Wątróbki drobiowe w sosie śmietanowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbki drobiowe w sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Wątróbki drobiowe w sosie śmietanowym
Wątróbkę umyć usunąć błonki, następnie opłukać pod wodą i wysuszyć. Następnie wątróbkę obtaczać w mące i kłaść na rozgrzany smalec, smażyć na złoty kolor. Przełożyć do rondla i zalać bulionem. Kaszę opłukać a następnie wrzucić na gotującą się wodę gotować do miękkości. Gdy wątróbka zrobi się miękka wlać zahartowaną śmietanę doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową wątróbkę wykładać na talerz z kaszą gryczaną.
Wątróbki drobiowe w sosie śmietanowym
Kaszę opłukać w ciepłej wodzie następnie wrzucić do gotującej sie wody
Wątróbki drobiowe w sosie śmietanowym
Wątróbkę kłaść na rozgrzany smalec , smażyć aż sie zarumieni