Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Wątróbki duszone z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przyrządzona wątróbka świetnie komponuje się, gdy podamy ją z ryżem na sypko, lub z ziemniakami i ostrą surówką.

Wątróbki duszone z pieczarkami

Składniki:

Wątróbki duszone z pieczarkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbki duszone z pieczarkami
Cebulę pokroić w cienkie półkrążki.
Pieczarki kroimy w plasterki.
podsmażamy cebulę i pieczarkina oleju oprószamy solą i pieprzem.
Przed samym podaniem większe wątróbki kroimy i obsmażamy z obu stron.
Obsypujemy mąką ,przykrywamy podsmażonymi pieczarkami z cebulą.
Potrawę skrapiamy2 łyżkami wody i łyżką przyprawy do zup.
Dusimy jeszcze 3-4 minuty
.Gotowe danie wykładamy na salaterkę