aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

wątróbki w panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

moje ulubione wątróbki w panierce smakują wyśmienicie

wątróbki w panierce

Składniki:

wątróbki w panierce

 

Sposób przygotowania:

wątróbki w panierce
Wątrobę opłukać, osączyć i zdjąć błonę. Namaczać w mleku przez ok 60 minut. Cebule pokroić w piórka i zeszklić na maśle. Przełożyć do miski. Wątrobę osuszyć i pokroić na plastry. Każdy kawałek lekko rozbić. Oprószyć pieprzem i obtoczyć w jajku oraz bułce tartej. Wątróbki usmażyć na rozgrzanym oleju. Na koniec smażenia posolić. Wątróbki polać zeszkloną cebulą z masłem.

Tagi:

jajko tarta jajka