Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Wątróbki z sezamem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Panierowana w sezamie wątróbka ma ładny wygląd i ciekawy smak

Wątróbki z sezamem

Składniki:

Wątróbki z sezamem

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbki z sezamem
Umytą wątróbkę osuszyć na papierowym ręczniku, oczyścić z błonek, oprószyć solą, pieprzem. Następnie obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanym widelcem jajku i obtoczyć w sezamie. Przygotowaną wątróbkę smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Wątróbkę podawać z ziemniakami i surówką

Tagi:

jajko jajka