goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Wątróbkowe nadzienie do kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo smaczne nadzienie z wątróbki, w sam raz sprawdza się także do nadziewania kaczki.

Wątróbkowe nadzienie do kurczaka

Składniki:

Wątróbkowe nadzienie do kurczaka

 

  • wątróbka drobiowa 20 dag
  • jaja 3 sztuki
  • masło 3 łyżki
  • bułka czerstwa 2 sztuki
  • koperek 1/2 pęczek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbkowe nadzienie do kurczaka
Wątróbkę myjemy i  mielimy. Bułki namaczamy w wodzie lub mleku, odciskamy. Żółtka ucieramy z masłem i razem z bułkami dodajemy do wątróbki. Dodajemy posiekany koperek oraz przyprawy. Powstałą masę łączymy z ubitą z białek pianą. Farszem nadziewamy mięso.