misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Wędlina w panierce

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

W trosce, aby w kuchni nic się nie zmarnowalo proponuję kotleciki z kielbasy.

Wędlina w panierce

Składniki:

Wędlina w panierce

 

  • 40 dkg grubej kiełbasy np. krakowska, mortadela, szynkowa...
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki wody
  • 5 dkg startego żółtego sera
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smazenia

Sposób przygotowania:

Wędlina w panierce
Z mąki , jajka, wody, mleka, soli , pieprzu wyrobić ciasto trochę gęściejsze niż na naleśniki.Dodać do tego starty ser i wymieszać.Kiełbasę pokroić na grubsze plastry, maczać w cieście i smażyć na patelni w dużej ilości tłuszczu. Podawać do drugiego dania lub jako zakąskę.