paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Wędliny w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Efektownie wyglądająca bardzo prosta zakąska.

Wędliny w galarecie

Składniki:

Wędliny w galarecie

 

  • 500 ml wywaru warzywnego
  • 10 plastrów szynki dużych
  • 3 jajka
  • 2 rzodkiewki
  • 1/3 puszki groszku konserwowego
  • 3 łyżki żelatyny

 

Sposób przygotowania:

Wędliny w galarecie
Jaja gotujemy na twardo tak jak zawsze. Ostudzamy je, obieramy i kroimy w plastry. Groszek odcedzamy z zalewy. Rzodkiewki myjemy i kroimy w ósemki. Ciepły wywar mieszamy z żelatyną, odstawiamy do ostygnięcia. Na półmisku układamy zwinięte w rulon plasterki szynki, na nie kładziemy plasterki jajka. Całość obsypujemy groszkiem i rzodkiewką. Gdy wywar zacznie tężeć zalewamy nim składniki na półmisku i odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.