Strona główna Wedzona poledwica wieprzowa

Wedzona poledwica wieprzowa

Polędwica « poprzedni | następny »
Odjazdowa Babcia - Przepis na: Wedzona poledwica wieprzowa offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 24
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Wedzona poledwica wieprzowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smakowita poledwica do serwowania na goraco do obiadu, rowniez doskonala po ostudzeniu na kanapki


trudność: trudne
czas:

Wedzona poledwica wieprzowa - SKŁADNIKI:

  • 1 - 2 l marynaty do mies (przepis znajdziesz w moim albumie)
  • 2 - 3 spore poledwice wieprzowe

Wedzona poledwica wieprzowa - PRZYGOTOWANIE:

Przygotuj poledwice wedlug przepisu na marynate do mies (znajdziesz go w moim profilu). Ja posiadam profesjonalna szpryce kuchenna, wiec szprycuje marynate rowniez do srodka. Przewracaj mieso w kamionkowym garnku co drugi dzien. Upewnij sie ze mieso jest kompletnie przykryte marynata  z 1,5 - 2cm naddatkiem. Po uplywie 10 – 14 dni rozgrzej wedzarke, wyjmij mieso z zalewy i uloz na ruszcie wedzarki.Co 1,5 – 2 godziny przewracaj mieso na druga strone.Jezeli masz wedzarke wykonana profesjonalnie, czas wedzenia  5 – 6 godzin.  W wedzarce ogrodowej, domowego wykonania moze to zajac  6 – 8 godzin. Przed zdjeciem z rusztu nakluj mieso wykalaczka czy nie wydziela sie krwisty plyn. Jezeli mieso gotowe serwuj z ziemniakami i salatami twojego wyboru jako wysmienity obiad. Smakuje doskonale z czerwonym winem typu Merlot.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wedzona poledwica wieprzowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Polędwica
Polędwiczka z czosnkowym sosem i ziemniaczkami Polędwiczka z jabłkami w cydrze Polędwiczki w sosie cebulowym
Pieczone polędwiczki marynowane w cydrze Grillowana polędwiczka marynowana w sosie sojowym Polędwiczka a'la łososiowa
Polędwiczki duszone w papryce Polędwica Eli z bobem Polędwiczki duszone w sosie kurkowym
Polędwiczka wieprzowa pieczona w cydrze Polędwiczki w sosie z cukinią Zrolowana polędwica wieprzowa

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane