Strona główna Wedzona poledwica wieprzowa

Wedzona poledwica wieprzowa

Polędwica « poprzedni | następny »
Odjazdowa Babcia - Przepis na: Wedzona poledwica wieprzowa offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 24
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Wedzona poledwica wieprzowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smakowita poledwica do serwowania na goraco do obiadu, rowniez doskonala po ostudzeniu na kanapki


trudność: trudne
czas:

Wedzona poledwica wieprzowa - SKŁADNIKI:

  • 1 - 2 l marynaty do mies (przepis znajdziesz w moim albumie)
  • 2 - 3 spore poledwice wieprzowe

Wedzona poledwica wieprzowa - PRZYGOTOWANIE:

Przygotuj poledwice wedlug przepisu na marynate do mies (znajdziesz go w moim profilu). Ja posiadam profesjonalna szpryce kuchenna, wiec szprycuje marynate rowniez do srodka. Przewracaj mieso w kamionkowym garnku co drugi dzien. Upewnij sie ze mieso jest kompletnie przykryte marynata  z 1,5 - 2cm naddatkiem. Po uplywie 10 – 14 dni rozgrzej wedzarke, wyjmij mieso z zalewy i uloz na ruszcie wedzarki.Co 1,5 – 2 godziny przewracaj mieso na druga strone.Jezeli masz wedzarke wykonana profesjonalnie, czas wedzenia  5 – 6 godzin.  W wedzarce ogrodowej, domowego wykonania moze to zajac  6 – 8 godzin. Przed zdjeciem z rusztu nakluj mieso wykalaczka czy nie wydziela sie krwisty plyn. Jezeli mieso gotowe serwuj z ziemniakami i salatami twojego wyboru jako wysmienity obiad. Smakuje doskonale z czerwonym winem typu Merlot.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wedzona poledwica wieprzowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Polędwica
Polędwiczka w miodzie z figą w sosie z sera Polędwiczka z borowikami i pieczoną marchewką Polędwiczka z czosnkowym sosem i ziemniaczkami
Polędwiczka z jabłkami w cydrze Polędwiczki w sosie cebulowym Pieczone polędwiczki marynowane w cydrze
Grillowana polędwiczka marynowana w sosie sojowym Polędwiczka a'la łososiowa Polędwiczki duszone w papryce
Polędwica Eli z bobem Polędwiczki duszone w sosie kurkowym Polędwiczka wieprzowa pieczona w cydrze

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane