Strona główna Wędzone udka z kurczaka

Wędzone udka z kurczaka

Kurczak « poprzedni | następny »
gosia79z

Szef Kuchni
Przepisy: 67
zdjęcia: 1 z 1
Wędzone udka z kurczaka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Przepis dla posiadaczy domowej wędzarni


trudność: łatwe
czas:

Wędzone udka z kurczaka - SKŁADNIKI:

Wędzone udka z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

W wodzie rozpuścić sól, dodać przyprawy, włożyć mięso, przykryć, peklować 2 doby, przechowywać w lodówce.Po dwóch dniach wyjąć, zaparzać 30 minut, w gorącej, ale nie wrzącej wodzie.Odwiesić by obeschło, wędzić 2,5 do 3 godzin.W temp. 70-80 stopni.Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wędzone udka z kurczaka (strona 1 z 1)  
Pani zima

Pani zima

2010-12-07 18:05
cenny przepis :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Paprykowo-czosnkowe placki z piersi kurczaka Udka w pomidorach Pierś w cieście imbirowym
Kurczak duszony w winie Nadziewana pierś Piersi ze szpinakiem
Kurczak z zielonym curry po tajsku Udko z kurczaka nadziewane boczniakami Kokosowa potrawka z bambusem
Kurczak z makaronem ryżowym z patelni Kurczak w sosie tamaryndowym z makiem Filet z kurkami, szpinakiem i serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane