KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Wędzony łosoś na melonie z nutką chorizo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Łosoś o hiszpańskim smaku, ciekawym połączeniu i udanym efekcie końcowym, polecam.

Wędzony łosoś na melonie z nutką chorizo

Składniki:

Wędzony łosoś na melonie z nutką chorizo

 

  • 3 duże plastry wędzonego łososia,
  • 1 plasterek melona zielonego,
  • 2 plasterki hiszpańskiej kiełbasy chorizo,
  • plasterek pomidora,
  • kilka czarnych oliwek,
  • krążki cebuli do dekoracji,
  • dobra oliwa,

Sposób przygotowania:

Wędzony łosoś na melonie z nutką chorizo
Obowiązkowo biały talerz, to na nim uzyskamy oszałamiający efekt kolorów dania, na środku układamy plasterek zielonego melona, na nim plasterki wędzonego łososia, obok plasterki chorizo, kilka czarnych oliwek, krążki białej cebuli do dekoracji. Potrawa na talerzu tworzy ciekawą kompozycję ale aby nabrała głębi smaku polecam skropić dobra oliwą, danie będzie wyśmienite. SMACZNEGO.

Tagi:

kielbasa