iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wegańska potrawka z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

warzywna potrawka z dwoma rodzajami ryżu

Wegańska potrawka z ryżem

Składniki:

Wegańska potrawka z ryżem

 

  • 1/2 szkl ryż dziki,
  • 1 szkl ryz basmati,
  • 5 szt pieczarki,
  • 1 garść szpinak,
  • oliwa lub olej,
  • Sól,
  • pieprz,
  • 4 łyżki kukurydza,
  • 4 łyżki groszek,
  • 2 szt marchewka,
  • natka pietruszki,
  • 1/2 szt cebula,
  • 1 ząbek czosnek

 

Sposób przygotowania:

Wegańska potrawka z ryżem
Ryże płuczemy wodzie i gotujemy według przepisu na opakowaniu . Odcedzamy . Na patelni rozgrzewamy olej ja używam rzepakowego podsmażamy posiekaną cebulkę i pokrojone w plasterki pieczarki.Następnie dodajemy ryż-dwa rodzaje i odsączoną kukurydze i groszek konserwowy . Ugotowaną marchewkę kroimy w kostkę dodajemy na patelnie. Mieszamy wszystkie składniki .Dodajemy umyty szpinak .Doprawiamy sola pieprzem .Dodajemy wyciśnięty czosnek mieszamy .