paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Wegańska sałatka z rukoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Soczysta rukola i kolorowe pomidorki koktajlowe komponują się razem po prostu pysznie! Na śniadanie i kolację nadają się idealnie.

Wegańska sałatka z rukoli Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wegańska sałatka z rukoli

 

  • 1 ogórek (gruntowy lub szklarniowy)
  • rukola - 180g
  • pomidorki - 5 żółtych i 5 czerwonych
  • sól, pieprz, koperek, oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Wegańska sałatka z rukoli
Rukolę umyć, osuszyć i porwać na małe kawałki.

Pomidorki koktajlowe żółte i czerwone umyć i przekroić na pół. Ogórka gruntowego lub zielonego obrać i pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać, posolić, dodać pieprzu i skropić oliwą. Można też posypać koperkiem.

Podawać z pieczywem białym lub ciemnym.

Zobacz inne przepisy na wegańską kolację
Wegańska sałatka z rukoli
Zielone składniki, czyli ogórek, rukola i koperek umyć, osuszyć i pokroić.
Wegańska sałatka z rukoli
Wsypujemy to do miski, dodajemy pomidorki i skrapiamy oliwą.

Tagi:

rukola