Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Wegańska surówka do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

lekka i zdrowa surówka do obiadu

Wegańska surówka do obiadu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wegańska surówka do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Wegańska surówka do obiadu
Kapuste pekińską kroimy w grubsze kawałki. Nie szatkujemy jej lecz kroimy tak jakby w kostkę, po czym przekładamy do miski.

Zielonego ogórka sparzamy wrzątkiem, a następnie dokładnie wycieramy jednorazowym ręcznikiem. Kroimy go w plasterki razem ze skórką.

Pomidora również oparzamy, zdejmujemy z niego skórkę, a następnie kroimy go w kostkę i dodajemy do pozostałych warzyw.

Obraną cebulę kroimy w drobniutką kostkę i dodajemy sporo świeżo zmielonego pieprzu kolorowego.

Na sam koniec dodajemy oliwy lub oleju i dokładnie mieszamy. Podajemy do obiadu jako surówke.
Wegańska surówka do obiadu
Na sam koniec dodajemy oliwy lub oleju i dokładnie mieszamy.
Wegańska surówka do obiadu
Obraną cebulę kroimy w drobniutką kostkę i dodajemy sporo świeżo zmielonego pieprzu kolorowego.
Wegańska surówka do obiadu
Etap 3