aaaishaaa

aaaishaaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Wegańskie kotlety z kiszonej kapusty na święta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Coś dla osób, którym znudziły się już klasyczne krokiety z kapustą i grzybami. Idealnie pasują do barszczu, jednak są również pyszne same. Zarówno na ciepło jak i zimno.

Wegańskie kotlety z kiszonej kapusty na święta

Składniki:

Wegańskie kotlety z kiszonej kapusty na święta

 

  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • 1 szklanka drobno posiekanych pieczarek
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka oleju
  • 2 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Wegańskie kotlety z kiszonej kapusty na święta
Kapustę opłukać zimną wodą, dokładnie wycisnąć i poszatkować (niezbyt drobno, będziemy ją blenderować).

Do kapusty dodać namoczoną, wyciśniętą bułkę i posiekane pieczarki.

Dokładnie wymieszać.

Dodać przyprawy, jeszcze raz wymieszać, formować kotlety (jak na mielone) smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju na złoty kolor (można je również upiec) 

Tagi:

kapusta