zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 684]

Wegańskie leczo z pieczarkami

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne leczo, bez mięsa jest równie smaczne.

Wegańskie leczo z pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wegańskie leczo z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Wegańskie leczo z pieczarkami
Najpierw obieram i kroję w plasterki pieczarki obgotowuje je i odcedzam. Cebulę obieram i kroję w pół talarki , smażę na oleju, dodaję pieczarki, włoszczyznę i duszę aż odparuje woda. Dodaję przyprawy i czosnek pokrojony w plasterki. Paprykę myję, pozbawiam nasion i kroję w paseczki, dodaję do cebuli i pieczarek, dolewam wody i mieszam. Całość duszę na małym gazie około 20 minut. Pod koniec dodaję koncentrat pomidorowy. Wegetariańskie leczo, pyszne i aromatyczne.
Wegańskie leczo z pieczarkami
Najpierw obieram i kroję w plasterki pieczarki obgotowuje je i odcedzam. Cebulę obieram i kroję w pół talarki , smażę na oleju, dodaję pieczarki i duszę aż odparuje woda.