Strona główna Wegańskie placki ziemniaczane

Wegańskie placki ziemniaczane

jaNina - autor przepisu Wegańskie placki ziemniaczane offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 926
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Wegańskie placki ziemniaczane
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Cieniutkie, chrupiące placki ziemniaczane z aromatycznymi pieczarkami w wersji wegańskiej.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Wegańskie placki ziemniaczane - SKŁADNIKI:

  • 1 kg ziemniaków
  • 3 łyżki mąki pełnoziarnistej
  • 2 łyżki mielonych orzechów włoskich
  • 2 duże cebule
  • 1 kg pieczarek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • olej roślinny do smażenia
  • natka pietruszki do dekoracji

Wegańskie placki ziemniaczane - PRZYGOTOWANIE:

Myjemy pieczarki, obieramy jeśli trzeba. Kroimy pieczarki w plasterki. Przesmażamy je na rozgrzanej na patelni 1 łyżce oleju. Zdejmujemy je z patelni, skrapiamy sokiem z cytryny. Obieramy cebule, kroimy je w półplasterki. Przesmażamy je na rozgrzanej na patelni 1 łyżce oleju.Łączymy cebulę z pieczarkami, dodajemy tymianek, doprawiamy solą i pieprzem - smażymy jeszcze chwilę, by cały sos odparował. Obieramy ziemniaki, ścieramy je na drobnej tarce. Dodajemy mąkę, orzechy i pół łyżeczki soli. Odstawiamy na 5 minut by orzechy lekko napęczniały i wpiły płyn. Smażymy cieniutkie placki na oleju na złoty kolor. Na plackach układamy podgrzane pieczarki i listki pietruszki. Podajemy placki od razu, póki gorące.



Komentarze do Wegańskie placki ziemniaczane (strona 1 z 1)  
Natala1210

Natala1210
offline

2012-01-29 12:15
Pychota,placki z pieczarkami i jeszcze do tego te mielone orzechy,5!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Pieczeń z kurczaka Kurczak pod chrustem z pistacji z purre z batatów Dewolaj z kurczaka
Meksykańska tortilla Biała kiełbasa i cebula Moje danie jednogarnkowe
Twaróg śmietankowy z ziemniakami Wątróbka w sosie pomidorowym z makaronem Warzywna zapiekanka zatopiona w wegańskim serze
Wiosenny łosoś na parze w towarzystwie warzyw Śledź nadziewany pieczony w folii aluminiowej Biała kiełbasa z warzywami
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane