jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Wegańskie serce owocowe pod kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką to propozycja deseru wegańskiego na Walentynki. Bez jajek. Danie wegańskie.

Wegańskie serce owocowe pod  kruszonką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wegańskie serce owocowe pod kruszonką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wegańskie serce owocowe pod kruszonką
Otręby zalewamy wodą. Obieramy owoce i kroimy je w drobne kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy połową cukru, cynamonem i grysikiem - mieszamy. Do otrębów dodajemy olej, łyżkę cukru i 3/4 szklanki orzechów - mieszamy dokładnie. Foremkę wysypujemy resztą orzechów, nakładamy owoce. Posypujemy je kruszonką, dekorujemy orzechami i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 st.C z termoobiegiem około 20minut. Wykładamy serce na talerz i dekorujemy listkami mięty.
Wegańskie serce owocowe pod  kruszonką
Owoce obieramy, posypujemy cukrem, cynamonem i grysikiem.
Wegańskie serce owocowe pod  kruszonką
Na owocach układamy kruszonkę o połówki orzechów włoskich.
Wegańskie serce owocowe pod  kruszonką
Owocowe serce pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni.