Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Wege gulasz z cieciorką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Danie dla wegetarian, smaczny gulasz bez mięsa? To możliwe. Polecam wypróbować nie tylko wegetarianom.

Wege gulasz z cieciorką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wege gulasz z cieciorką

 

Sposób przygotowania:

Wege gulasz z cieciorką
Ciecierzycą zalać dużą ilością wody i odstawić na noc. Następnie odcedzić i wrzucić do gotującej się osolonej wody. Gotować do miękkości.

Cebulę obrać posiekać, czosnek obrać i przepuścić przez praskę podsmażyć. Paprykę umyć usunąć nasiona pokroić w paseczki, cukinie pokroić w krążki, pomidorki pokroić Wszystko dodać do cebuli i czosnku z chili. Wlać bulion i dodać przecier. Całość dusić aż warzywa będą miękkie, wtedy wrzucić ciecierzycę i zagotować.

Garnek odkryć i gotować na małym ogniu ok 25 minut aż sos trochę odparuje i zgęstnieje. Doprawić do smaku.
Wege gulasz z cieciorką
Cebulę obrać posiekać , czosnek obrać i przepuścić przez praskę podsmażyć.
Wege gulasz z cieciorką
Paprykę umyć usunąć nasiona pokroić w paseczki, cukinie pokroić w krążki , pomidorki przekroić na pół. Wszystko dodać do cebuli i czosnku z chili
Wege gulasz z cieciorką
Wlać bulion i dodać przecier dusić do miękkości
Wege gulasz z cieciorką
Do miękkich warzyw dodać cieciorkę i dusić całość jeszcze 25 minut.