magdalennab

magdalennab

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Wegetariański gulasz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wegetariański gulasz -warzywa na ciepło

Wegetariański gulasz

Składniki:

Wegetariański gulasz

 

 

Sposób przygotowania:

Wegetariański gulasz
Cebulę obrać i drobno posiekać. Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Paprykę umyć, przekroić na pół, usunąć pestki oraz błony i pokroić w małą kostkę.Olej rozgrzać w dużym garnku i podsmażyć cebulę na złoty kolor. Dodać paprykę oraz paprykę mieloną. Chwilę smażyć, a następnie podlać octem. Wlać 1 l bulionu i całość gotować przez jakiś czas. Dodać ziemniaki. Całość przyprawić solą, pieprzem, kminkiem oraz majerankiem. Dodać natkę pietruszki oraz listek laurowy i gotować na wolnym ogniu przez ok. 1/2 godziny. Rozmieszać kwaśną śmietanę. - 5 minut przed końcem gotowania dodać śmietanę[ale nie wszystko] i dokładnie wymieszać. Nałożyć gulasz na talerze i przybrać śmietaną oraz papryką mieloną.
Przed podaniem posypać gulasz natką.