Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Wegetariański pasztet z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny pasztet wegetariański. Smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło.

Wegetariański pasztet z cukinii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wegetariański pasztet z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Wegetariański pasztet z cukinii
Marchewkę oczyszczamy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Cukinię żółtą obieramy, zielonej nie. Obie ścieramy na jarzynówce o grubych oczkach. Cukinię i marchewkę przekładamy do miski. Cebulę siekamy i podduszamy na oleju, dodajemy do warzyw wraz z jajkami, mąką, bułką tartą, natką pietruszki i przyprawami. Wyrabiamy masę, którą przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez około 90 minut.
Wegetariański pasztet z cukinii
Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach.
Wegetariański pasztet z cukinii
Cukinię zieloną ścieramy nie obierając jej uprzednio, żółtą zaś obieramy.
Wegetariański pasztet z cukinii
Warzywa łączymy z pozostałymi składnikami.
Wegetariański pasztet z cukinii
Masę przekładamy do blaszki i pieczemy przez około 90 minut.