KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Węgierska, dietetyczna polędwica, ostra.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Przeżyj delikatność mięsa z nutką ostrości węgierskiej, pamiętaj jednak liczy się smak świeżego mięsa.

Węgierska, dietetyczna polędwica, ostra.

Składniki:

Węgierska, dietetyczna polędwica, ostra.

 

  • 400 gram polędwicy wołowej.,
  • 1 łyżka dobrej oliwy,
  • sól, pieprz do smaku,
  • węgierska przyprawa w tubce,
  • dekoracja dowolna,

Sposób przygotowania:

Węgierska, dietetyczna polędwica, ostra.
Bardzo prosty i smaczny przepis, Kawałek polędwicy wołowej w całości wrzucamy na rozgrzaną patelnię z małą ilością oliwy, smażymy z każdej strony po kilka minut, pamiętają aby we wnętrzu była różowa, pół surowa. Jeśli osiągnie gotowość kroimy w cienki plastry, układamy na talerzu dekorując zieleniną, polędwicę skrapiamy oliwą, posypujemy pieprzem, solą oraz wyciskamy gotowy popularny sos węgierski i gotowe.SMACZNEGO.