Węgierska zupa gulaszowa
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Kuchnia węgierska

Kajoza - Przepis na: Węgierska zupa gulaszowa offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 113
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Węgierska zupa gulaszowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Jeśli szukasz bardzo sycącego dania o intensywnym i głębokim smaku to dobrze trafiłeś !!!


trudność: średne
czas:

Węgierska zupa gulaszowa - SKŁADNIKI:

  • 1 kg wołowiny
  • 3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 5-6 ziemniaków
  • 7-8 pieczarek
  • 3 marchewki
  • 3 pomidory
  • 750 ml soku pomidorowego
  • 1 kostka rosołowa
  • przyprawa do gulaszu
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • czosnek granulowany
  • sól
  • olej
  • 300 g makaronu

Węgierska zupa gulaszowa - PRZYGOTOWANIE:

Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę, a marchewkę na plasterki. Pieczarki umyć i pokroić na kawałeczki. Mięsko również opłukać i pokroić w kostkę (mniej więcej 2cm na 2 cm). W dużym garnku rozgrzać olej i podsmażyć mięso aż będzie miękkie (ok. 20 min.), dodać warzywa (oprócz pomidorów), wszystko razem poddusić. W między czasie, sparzyć pomidory, obrać je ze skórki i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Rozpuścić kostkę rosołową w 750 ml wody. Gdy to będzie gotowe dodać starte pomidory, sok pomidorowy oraz bulion do garnka. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać przyprawę do gulaszu, doprawić solą i czosnkiem granulowanym. Wszystko razem gotować bez przykrycia ok. 45 minut. Gdyby okazało się, że z zupy zaczyna robić się gulasz czyli gęstnieje :) można rozpuścić jeszcze jedną kostkę rosołową w 750 ml wody i dodać do garnka lub dodać więcej soku pomidorowego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Węgierska zupa gulaszowa (strona 1 z 1)  
kacia23

kacia23
offline

2011-03-01 09:27
Dzisiaj ugotuje twoja zupkę, dodam tylko papryki czerwonej i żółtej, będzie kolorowsza (zawsze daje paprykę do takiej zupki).
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia węgierska
Pikantna zupa gulaszowa Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves Zupa gulaszowa z kurczakiem
Leczo a`la Igraszki Losu z cukinią i bakłażanem Leczo z fasolki szparagowej Langosze wg Megg
Tokań z dziczyzny Halaszle - węgierski kociołek rybny Kiełbaski w ostrym sosie pomidorowym
Węgierska wariacja Gulasz wołowy z warzywami Wegetariański gulasz segedyński

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane