Węgierska zupa gulaszowa
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Kuchnia węgierska

Kajoza - Przepis na: Węgierska zupa gulaszowa offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 113
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Węgierska zupa gulaszowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Jeśli szukasz bardzo sycącego dania o intensywnym i głębokim smaku to dobrze trafiłeś !!!


trudność: średne
czas:

Węgierska zupa gulaszowa - SKŁADNIKI:

  • 1 kg wołowiny
  • 3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 5-6 ziemniaków
  • 7-8 pieczarek
  • 3 marchewki
  • 3 pomidory
  • 750 ml soku pomidorowego
  • 1 kostka rosołowa
  • przyprawa do gulaszu
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • czosnek granulowany
  • sól
  • olej
  • 300 g makaronu

Węgierska zupa gulaszowa - PRZYGOTOWANIE:

Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę, a marchewkę na plasterki. Pieczarki umyć i pokroić na kawałeczki. Mięsko również opłukać i pokroić w kostkę (mniej więcej 2cm na 2 cm). W dużym garnku rozgrzać olej i podsmażyć mięso aż będzie miękkie (ok. 20 min.), dodać warzywa (oprócz pomidorów), wszystko razem poddusić. W między czasie, sparzyć pomidory, obrać je ze skórki i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Rozpuścić kostkę rosołową w 750 ml wody. Gdy to będzie gotowe dodać starte pomidory, sok pomidorowy oraz bulion do garnka. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać przyprawę do gulaszu, doprawić solą i czosnkiem granulowanym. Wszystko razem gotować bez przykrycia ok. 45 minut. Gdyby okazało się, że z zupy zaczyna robić się gulasz czyli gęstnieje :) można rozpuścić jeszcze jedną kostkę rosołową w 750 ml wody i dodać do garnka lub dodać więcej soku pomidorowego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Węgierska zupa gulaszowa (strona 1 z 1)  
kacia23

kacia23
offline

2011-03-01 09:27
Dzisiaj ugotuje twoja zupkę, dodam tylko papryki czerwonej i żółtej, będzie kolorowsza (zawsze daje paprykę do takiej zupki).
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia węgierska
Pikantna zupa gulaszowa Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves Zupa gulaszowa z kurczakiem
Leczo a`la Igraszki Losu z cukinią i bakłażanem Leczo z fasolki szparagowej Langosze wg Megg
Tokań z dziczyzny Halaszle - węgierski kociołek rybny Kiełbaski w ostrym sosie pomidorowym
Węgierska wariacja Gulasz wołowy z warzywami Wegetariański gulasz segedyński

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane