Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Książka Kucharska: Kuchnia węgierska

Węgierska zupa gulaszowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Jeśli szukasz bardzo sycącego dania o intensywnym i głębokim smaku to dobrze trafiłeś !!!

Węgierska zupa gulaszowa

Składniki:

Węgierska zupa gulaszowa

 

Sposób przygotowania:

Węgierska zupa gulaszowa
Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę, a marchewkę na plasterki. Pieczarki umyć i pokroić na kawałeczki. Mięsko również opłukać i pokroić w kostkę (mniej więcej 2cm na 2 cm). W dużym garnku rozgrzać olej i podsmażyć mięso aż będzie miękkie (ok. 20 min.), dodać warzywa (oprócz pomidorów), wszystko razem poddusić. W między czasie, sparzyć pomidory, obrać je ze skórki i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Rozpuścić kostkę rosołową w 750 ml wody. Gdy to będzie gotowe dodać starte pomidory, sok pomidorowy oraz bulion do garnka. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać przyprawę do gulaszu, doprawić solą i czosnkiem granulowanym. Wszystko razem gotować bez przykrycia ok. 45 minut. Gdyby okazało się, że z zupy zaczyna robić się gulasz czyli gęstnieje :) można rozpuścić jeszcze jedną kostkę rosołową w 750 ml wody i dodać do garnka lub dodać więcej soku pomidorowego.