Węgierska zupa gulaszowa
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Kuchnia węgierska

Kajoza

Mistrz Kuchni
Przepisy: 113
zdjęcia: 1 z 1
Węgierska zupa gulaszowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Jeśli szukasz bardzo sycącego dania o intensywnym i głębokim smaku to dobrze trafiłeś !!!


trudność: średne
czas:

Węgierska zupa gulaszowa - SKŁADNIKI:

Węgierska zupa gulaszowa - PRZYGOTOWANIE:

Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę, a marchewkę na plasterki. Pieczarki umyć i pokroić na kawałeczki. Mięsko również opłukać i pokroić w kostkę (mniej więcej 2cm na 2 cm). W dużym garnku rozgrzać olej i podsmażyć mięso aż będzie miękkie (ok. 20 min.), dodać warzywa (oprócz pomidorów), wszystko razem poddusić. W między czasie, sparzyć pomidory, obrać je ze skórki i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Rozpuścić kostkę rosołową w 750 ml wody. Gdy to będzie gotowe dodać starte pomidory, sok pomidorowy oraz bulion do garnka. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać przyprawę do gulaszu, doprawić solą i czosnkiem granulowanym. Wszystko razem gotować bez przykrycia ok. 45 minut. Gdyby okazało się, że z zupy zaczyna robić się gulasz czyli gęstnieje :) można rozpuścić jeszcze jedną kostkę rosołową w 750 ml wody i dodać do garnka lub dodać więcej soku pomidorowego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Węgierska zupa gulaszowa (strona 1 z 1)  
kacia23

kacia23

2011-03-01 09:27
Dzisiaj ugotuje twoja zupkę, dodam tylko papryki czerwonej i żółtej, będzie kolorowsza (zawsze daje paprykę do takiej zupki).
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia węgierska
Pikantna zupa gulaszowa Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves Zupa gulaszowa z kurczakiem
Leczo a`la Igraszki Losu z cukinią i bakłażanem Leczo z fasolki szparagowej Langosze wg Megg
Tokań z dziczyzny Halaszle - węgierski kociołek rybny Kiełbaski w ostrym sosie pomidorowym
Węgierska wariacja Gulasz wołowy z warzywami Wegetariański gulasz segedyński

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane