Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Węgierska zupa rybna - halaszle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sprawioną rybę kroimy w dzwonka i razem z głową i ogonem wkładamy do 2 l wody.

Węgierska zupa rybna - halaszle

Składniki:

Węgierska zupa rybna - halaszle

 

  • 4 porcje
  • 1 kg karpia
  • 3 pomidory
  • 1 owoc ostrej papryki
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • 10 dag makaronu krajanki

 

Sposób przygotowania:

Węgierska zupa rybna - halaszle
Dodajemy pokrojoną cebulę, pomidory oraz paprykę i gotujemy. Po pewnym czasie solimy oraz wsypujemy paprykę i gotujemy zupę na małym ogniu jeszcze 50-60 minut. W tym czasie gotujemy makaron krajankę, po czym dodajemy go na oddzielnym półmisku.