jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Węgierski kociołek

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Leczo węgierskie ze świeżych pomidorów, papryki, cukinii i pieczarek duszonych z dodatkiem podsmażonej kiełbasy, cebuli oraz przypraw:)

Węgierski kociołek

Składniki:

Węgierski kociołek

 

 

Sposób przygotowania:

Węgierski kociołek
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Cebulę, pieczarki, kiełbasę i cukinię pokroić w kostkę. Fasolkę odsączyć z wody. Na oleju podsmażyć kiełbasę, potem dodać cebulę i przełożyć składniki do dużego garnka. Następnie dodać paprykę, pieczarki, cukinię, pomidory, ewentualnie podlać odrobiną wody i dusić do miękkości pod przykryciem na małym ogniu. Na końcu dodać fasolę szparagową, koncentrat pomidorowy, ketchup i przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą.