iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Węgierski tatar z śledzia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Węgierski tatar z śledzia po mojemu

Węgierski tatar z śledzia

Składniki:

Węgierski tatar z śledzia

 

  • 2 śledzie,
  • 1/2 szt cebula biała,
  • 1/2 szt papryki czerwonej
  • 4 grzyby marynowane,
  • papryka słodka,
  • 1 łyżka ketchupu,
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 szt korniszony,
  • papryka ostra

 

Sposób przygotowania:

Węgierski tatar z śledzia
Śledzie wyciągamy z zalewy odsączamy i siekamy dość drobno. Korniszony kroimy w małą kosteczkę . Grzybki marynowane najlepiej leśne odcedzamy i siekamy . Cebulę białą 1/2 sztuki obieramy i siekamy . Paprykę czerwoną myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę . Składniki mieszamy . Dodajemy ketchup,musztardę ,pieprz ,paprykę słodką i ostrą do smaku . Mieszamy dobrze ,odstawiamy do lodówki ,żeby składniki i smaki dobrze się połączyły . Zajadamy