iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Węgierskie kurcze na patyku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne lekko ostre szybkie zakąski lub obiadek

Węgierskie kurcze na patyku

Składniki:

Węgierskie kurcze na patyku

 

  • pierś z kurczaka podwójna
  • patyczki do szaszłyków
  • oliwa
  • ząbek czosnku
  • bułka tarta
  • przyprawa do kurczaka po Węgiersku Kamis
  • sos sojowy
  • jajko
  • owoce goji

Sposób przygotowania:

Węgierskie kurcze na patyku
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem kroimy na szersze paski . Kropimy sosem sojowym i odstawiamy na 20 min do lodówki. Następnie obtaczamy nasze kęski w rozbitym jajku.Ja nie używam mąki tylko same jajko Nakładamy na patyczki i obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z przyprawą do kurczaka po Węgiersku Na patelni rozgrzewamy oliwę dajemy ząbek czosnku chwilę smażymy ,żeby oliwa przeszła czosnkiem .Można użyc już gotowej oliwy o smaku czosnkowym Następnie na takiej oliwie smażymy nasze kukuryku z obu stron na rumiano .Serwujemy na sałacie posypujemy owocami goji.