Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Węgorz nha trang

         
ocena: 3/5 głosów: 2

Węgorza umyć, obrać ze skóry, usunąć kręgosłup i pokroić na kawałki.

Węgorz nha trang

Składniki:

Węgorz nha trang

 

Sposób przygotowania:

Węgorz nha trang
Węgorza umyć, obrać ze skóry, usunąć kręgosłup i pokroić na kawałki. Grzyby namoczyć w gorącej wodzie 30 minut, odlać i odciąć ogonki. Paprykę pokroić w dużą kostkę. Na patelni rozgrzać olej i na średnim ogniu usmażyć cebulę z czosnkiem aż zmiękną. Dodać rybę, paprykę, sos rybny i szczyptę pieprzu. Smażyć mieszając aż węgorz będzie miękki. W razie potrzeby dodać więcej oleju. Dodać ananasa, pomidora i grzyby. Podgrzać mieszając. Wymieszać mąkę z sokiem ananasowym i wlać na patelnię, gdy sos zgęstnieje przełożyć na talerze i przybrać natką pietruszki.