Maniutka

Maniutka

Kucharz
[Przepisów: 23]

Wenus pyszny

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Naprawdę pyszny. Ja go robię z dwóch biszkoptów po 5 jajek. Wtedy nie muszę przekrawać i biszkopt jest wyższy.

Wenus pyszny

Składniki:

Wenus pyszny

 

 

  • Masa
  • 0.5 litra gęstej śmietany
  • 20-30 dag półtłustego sera
  • 3 łyżeczki cukru
  • 2 galaretki cytrynowe

 

  • Na wierzch
  • 0.5 kostki margaryny
  • 3 łyżki cukru
  • 10 dkg kokosu
  • powidło jak ktoś lubi

 

Sposób przygotowania:

Wenus pyszny
Upiec biszkopt lub dwa z 5 jajek żeby nie przecinać. Twaróg półtłusty przepuścić przez maszynkę. Galaretki rozpuścić w 2 szk wody gotowanej. Tężejące galaretki zmiksować z roztartym serem, dodać śmietanę, zmiksować i odczekać aż nieco zastygnie. Na wierzch margarynę, cukier i kokos usmażyć na złoty kolor. Na końcu biszkopt przełożyć masą, nałożyć biszkopt, posmarować powidłami (jak ktoś lubi) i posypać złocisty kokos. Smacznego:)