iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wialkanocne jajko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jajko nadziewane majonezem z szpinakiem i brzuszkiem łososia

Wialkanocne jajko

Składniki:

Wialkanocne jajko

 

  • 5 szt jaja,
  • 1/2 garść szpinak świeży,
  • ser zółty,
  • 1 szt brzuszek łososia,
  • 2 szt rzodkiewka,
  • 1 łyżka majonez,
  • por,
  • 1 szt ogórek zielony

 

Sposób przygotowania:

Wialkanocne jajko
Ogórka zielonego dobrze myjemy i kroimy w obrączki .Okręgi wydrążamy .Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie ,studzimy .Obieramy ścinamy wierzch i delikatnie wyciągamy żółtko .Żółtko ucieramy z majonezem i wkładamy do środka zamiast żółtka .Pora myjemy kroimy w cieniutkie paseczki wkładamy do jajka .Rzodkiewkę kroimy w kawałki dajemy na jajko.Liście szpinaku myjemy i wkładamy ozdobnie do jajka .Ser zółty kroimy w paseczki wkładamy do jajka ,żeby zwisała na boki. Na wierzch serwujemy kawałek brzuszka wędzonego łososia .Jajko usadzamy w obręczy z ogórka i podajemy .

Tagi:

sery szpinak ser