SUPERPRZEPIS

Wiatraczki z ciasta francuskiego

         
ocena: 4/5 głosów: 5
Wiatraczki z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (4)

Wiatraczki z ciasta francuskiego.

Składniki:

Wiatraczki z ciasta francuskiego

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 żółtko
  • mała puszka owoców w syropie

Sposób przygotowania:

Wiatraczki z ciasta francuskiego
Z gotowego ciasta francuskiego wycinamy kwadraty (mniej więcej o wielkości 7-8 cm bok). Kwadraty nacinamy w 4 miejscach po przekątnych. Do drugi nacięty róg przyczepiamy do środka kwadratu. Na środku w miejscu złączenia dajemy owoc z puszki np 1 winogrono, 1 wiśnie lub kawałęk ananasa, brzoskwini (dowolnie co kto lubi). Wiatraczki układamy na blaszce, można po wierzchu posmarować roztrzepanym żółtkiem.Piec ok 15 min w temperaturze 200 stopni.
Wiatraczki z ciasta francuskiego
Składniki to ciasto francuskie, owoce w syropie i żółtko.
Wiatraczki z ciasta francuskiego
Ciasto kroimy na kwadraty i nacinamy po przekątnej.
Wiatraczki z ciasta francuskiego
Układamy na blaszce i pieczemy.