marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Wiedeński sernik marleny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sernik niby banalny ale wiedeński to co innego

Wiedeński sernik marleny

Składniki:

Wiedeński sernik marleny

 

 

Sposób przygotowania:

Wiedeński sernik marleny
Rozpoczynamy pieczenie naszego serniczka wiedeńskiego. Białka ubić, dodając pod koniec ubijania 2 łyżki cukru , żółtka utrzeć z pozostałym cukrem ser przepuścić przez maszynkę, następnie zmiksować z masłem i wcześniej przygotowaną masą żółtkową, wszystko połączyć z pianą i mąką piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 40 minut.Na koniec rozpuszczoną wcześniej na ogniu biała polewą polać całe ciasto, a ciemną zrobić wzorek. Serdecznie zapraszam do przyrządzenia tak pysznego sernika. Smacznego ; )