Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1732]

Wiejski smalec z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wiejski smalec z cebulką .

Wiejski smalec z cebulką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wiejski smalec z cebulką

  • 0.5 kg słoniny,
  • 3 cebule,
  • 4 zabki czosnku
  • majeranek,
  • jarzynka
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wiejski smalec z cebulką

słonine kroimy w kostke średniej grubości i topimy, gdy zrobią się tzw skwarki to wrzucamy pokrojone cebule w piorka oraz przecisnięty lub drobno posiekany czosnek. Na wolnym ogniu co jakis czas mieszamy powstaly smalec do czasu az cebula zmięknie. Doprawiamy do smaku majerankiem, jarzynka i pieprzem, możnma tez dodac odrobine bazyli. Odstawiamy w chlodne miejsce na ok 3 godziny az się zsiądzie i smarujemy na kanapki. Rewelacyjny z ogórkiem kiszonym!