Strona główna Wiejski smalec z cebulką

Wiejski smalec z cebulką

Wieprzowina « poprzedni | następny »
Mysiunia - Przepis na: Wiejski smalec z cebulką offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1688
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Wiejski smalec z cebulką
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wiejski smalec z cebulką .


trudność: łatwe
czas:

Wiejski smalec z cebulką - SKŁADNIKI:

  • 0.5 kg słoniny,
  • 3 cebule,
  • 4 zabki czosnku
  • majeranek,
  • jarzynka
  • pieprz

Wiejski smalec z cebulką - PRZYGOTOWANIE:

słonine kroimy w kostke średniej grubości i topimy, gdy zrobią się tzw skwarki to wrzucamy pokrojone cebule w piorka oraz przecisnięty lub drobno posiekany czosnek. Na wolnym ogniu co jakis czas mieszamy powstaly smalec do czasu az cebula zmięknie. Doprawiamy do smaku majerankiem, jarzynka i pieprzem, możnma tez dodac odrobine bazyli. Odstawiamy w chlodne miejsce na ok 3 godziny az się zsiądzie i smarujemy na kanapki. Rewelacyjny z ogórkiem kiszonym!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wiejski smalec z cebulką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Czeski gulasz piwny z zasmażaną kapustą Pierogi z mięsem i pieczarkami Pieczona szynka z czarną porzeczką
Łopatka duszona z białą cebulą  Soczyste żeberka w keczupie Cukinia faszerowana
Klopsy z orzechami włoskimi i szałwią Pieczone polędwiczki marynowane w cydrze Kotleciki mięsno ziemniaczane
Mielonka z boczku i karkówki Makaron z mięsnym sosem Cukinia faszerowana mięsem i pomidorami z cynamone

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane