Strona główna Wiejski smalec z cebulką

Wiejski smalec z cebulką

Wieprzowina « poprzedni | następny »
Mysiunia - Przepis na: Wiejski smalec z cebulką offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1710
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Wiejski smalec z cebulką
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wiejski smalec z cebulką .


trudność: łatwe
czas:

Wiejski smalec z cebulką - SKŁADNIKI:

  • 0.5 kg słoniny,
  • 3 cebule,
  • 4 zabki czosnku
  • majeranek,
  • jarzynka
  • pieprz

Wiejski smalec z cebulką - PRZYGOTOWANIE:

słonine kroimy w kostke średniej grubości i topimy, gdy zrobią się tzw skwarki to wrzucamy pokrojone cebule w piorka oraz przecisnięty lub drobno posiekany czosnek. Na wolnym ogniu co jakis czas mieszamy powstaly smalec do czasu az cebula zmięknie. Doprawiamy do smaku majerankiem, jarzynka i pieprzem, możnma tez dodac odrobine bazyli. Odstawiamy w chlodne miejsce na ok 3 godziny az się zsiądzie i smarujemy na kanapki. Rewelacyjny z ogórkiem kiszonym!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wiejski smalec z cebulką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Roladki schabowe nadziewane Pieczeń w chlebie schowana Szynka peklowana z szynkowara
Duszona karkówka Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Schab pieczony do kanapek
Schab pod jarmużową pierzynką Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami
Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj