zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Wiejskie jadło

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

wiejskie jadło idealne na pustki w lodówce

Wiejskie jadło Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wiejskie jadło

 

  • 500 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 250 g cienkiej kiełbasy
  • 2 łyżki smalcu
  • 1 łyżeczka granulowanej cebuli
  • sól czosnkowa do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • ostra papryka do smaku
  • 50 g żółtego sera

Sposób przygotowania:

Wiejskie jadło
Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Na patelni roztopić smalec. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu. Dodać pokrojone ziemniaki oraz przyprawy i smażyć na złoty kolor od czasu do czasu mieszając. Na koniec na ziemniaki zetrzeć ser i wymieszać. Podając można polać ketchupem.
Wiejskie jadło
na smalcu podsmazyć kiełbasę a potem dodać ziemniaki
Wiejskie jadło
na koniec dodać starty ser i wymieszać ...

Tagi:

sery ser kielbasa