mikasia

mikasia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

wiejskie kluseczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kluseczki, do sosu grzybowego lub tylko oblane masłem

wiejskie kluseczki

Składniki:

wiejskie kluseczki

 

Sposób przygotowania:

wiejskie kluseczki
Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. W następnym garnku ugotować jajka (3). Cebulę posiekać i usmażyć na oleju. Gdy ziemniaki i cebula ostygną- przecisnąć je przez praskę, tak samo jajka. Wymieszać razem z mąką, bułką tartą i surowymi jajkami. Dodać posiekane zioła, pasują natka pietruszki i bazylia ale inne wg uznania można dodać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Do wrzątku wkładać łyżką odkrawane kluseczki, gotować aż wypłyną na wierzch. Podawać gorące jako dodatek do kotletów rybnych lub polane sosem.

Tagi:

jajko tarta jajka