ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Wielkanocna babka parzona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna babeczka. Nie potrzeba wiele czasu, żeby zrobić takie ciasto i nie jest trudne do zrobienia. Polecam.

Wielkanocna babka parzona

Składniki:

Wielkanocna babka parzona

 

 

  • cukier puder do posypania
  • masło do wysmarowania formy

Sposób przygotowania:

Wielkanocna babka parzona

ETAP 1:

Jajka utrzeć z cukrem na puch. Mają podwoić swoją objętość. Obie mąki przesiać, dodać proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Dodać do ubitych jajek.

Margarynę rozpuścić i zagotować. Gorącą wlewać powoli do ciasta i mieszać.

Następnie ciasto przelać do wysmarowanej masłem formy babkowej i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika . Piec ok 45 minut. Babkę wystudzić na kratce.

Przed podaniem posypać obficie cukrem pudrem. Smacznego.


Tagi:

ciasto babka