aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Wielkanocna pascha

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pascha z dodatkiem bakalii i kandyzowanych owoców... Kolorowy, tradycyjny deser o kremowej konsystencji - wprost idealny na świąteczny stół

Wielkanocna pascha Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wielkanocna pascha

 

  • 1/2 kg twarogu
  • 2 żółtka
  • 3-4 łyżki cukru
  • bakalie (rodzynki, kandyzowane pomarańcze, mieszanka keksowa)
  • orzechy

Sposób przygotowania:

Wielkanocna pascha
Żółtka wraz z cukrem utrzyj aż staną się białe, dodaj pokruszony twaróg i dalej ucieraj. Na koniec wsyp namoczone wcześniej rodzynki i pozostałe bakalie oraz posiekane orzechy. Całość delikatnie wymieszaj (najlepiej drewnianą łyżką). Szklaną miseczkę wyłóż tetrową pieluchą, przełóż gotową masę serową, delikatnie zwiń i przyciśnij czymś bardzo ciężkim np słoikiem z wodą. Odstaw do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Wielkanocna pascha
Etap 1
Wielkanocna pascha