czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Wielkanocna pieczeń z papryką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pieczeń wspaniale prezentuje się na wielkanocnym stole, lecz polecam ją także na wiele innych okazji.

Wielkanocna pieczeń z papryką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wielkanocna pieczeń z papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Wielkanocna pieczeń z papryką
Cebule obrać, drobno posiekać i zeszklić na maśle. Mięso urobić, dodać podsmażoną cebulę, rozkłócone jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek i bułkę tartą. Na koniec dodać wszystkie przyprawy, czyli: rozmaryn, tymianek, gałkę muszkatołową, słodką i ostrą paprykę oraz przyprawę do pasztetu, doprawić do smaku solą i pieprzem. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w paseczki, następnie sparzyć wrzątkiem. Do keksówki wyłożonej folią aluminiową nałożyć trochę mięsnego farszu, ułożyć paski kolorowej papryki, przykryć mięsem i ponownie ułożyć paski papryki. Postępować tak, aż się skończą składniki. Ostatnią warstwę powinno stanowić mięso. Piec ok. 50 min w temp. 180st. Ostudzić i kroić w plastry.
Wielkanocna pieczeń z papryką
Mięso urobic z cebulą, czosnkiem, przyprawami
Wielkanocna pieczeń z papryką
W keksówce układac warstwami mięso i paprykę