iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wielkanocne kurki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pomysł na ozdobę Wielkanocnego stołu

Wielkanocne kurki

Składniki:

Wielkanocne kurki

 

  • 2 szt jajka kurze,
  • 2 szt jajka przepiórcze,
  • 1 plasterek marchewka,
  • natka pietruszki,
  • 1 kawałek papryka czerwona

 

Sposób przygotowania:

Wielkanocne kurki
Potrzebujemy jajka kurze i przepiórcze . Jajka gotujemy w osolonej wodzie ,studzimy i obieramy .Z jajka kurzego robimy dużą kurę ścinamy spód ,żeby kura stała na talerzu .Robimy jej grzebień z plasterka marchewki-wycinając ząbki i oczy z pieprzu. Z jajka przepiórczego robimy kurczaczka .Przecinamy jajko w ząbki ,otwieramy .Ostrożnie żeby nie uszkodzić żółtka, Na żółtku robimy oczy i dziób z papryki czerwonej .Podajemy na stół Wielkanocny