olivkaa

olivkaa

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Wielkanocno-wiosenna sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Smaczna, pożywna sałatka, którą można podawać na Święta, a także na inne okazje.Zdrowa, dietetyczna pełna witamin.Polecam !

Wielkanocno-wiosenna sałatka

Składniki:

Wielkanocno-wiosenna sałatka

 

  • 1 kapusta pekińska
  • opakowanie sera feta
  • 2 duże świeże ogórki
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • mały słoiczek kalafiora kons.
  • mały słoiczek cebulki kons.
  • mały słoiczek kukurydzy kons.miniaturowej
  • 3 gotowane marchewki
  • 2 -3 łyżki majonezu light

Sposób przygotowania:

Wielkanocno-wiosenna sałatka
Jedną kapustę pekińską rwę na małe kawałeczki, wsypuję do miski, następnie dodaję pokrojony w kwadraciki ser feta, potem pokrojone świeże ogórki, obrane ze skórki.Pomidorki koktajlowe po uprzednim umyciu przepoławiam na pół i także wrzucam do miski. W kolejności dodaję następne warzywa- kalafior,cebulkę, kukurydzę i pokrojoną w kostkę gotowaną marchewkę. Delikatnie łączę te wszystkie składniki i na koniec dodaję 2-3 łyżki delikatnego majonezu light. Na święta robię rozmaite sałatki, między innymi tą, za którą przepada moja rodzina.