Wielkanocny sernik

Danuta Prorok - Przepis na: Wielkanocny sernik offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Wielkanocny sernik
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo dobry sernik z brzoskwiniami.


trudność: średne
czas:

Wielkanocny sernik - SKŁADNIKI:

  • 2 szk mąki
  • pół szk cukru pudru
  • 3 żółtka
  • pół kostki margaryny
  • 3 łyżki śmietany
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • kilka polówek brzoskwiń z puszki
  • 20 dag rodzynek
  • Masa serowa:
  • 50 dag sera
  • 5 jajek
  • 1 szk cukru
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • Masa kokosowa:
  • 20 dag kokosu
  • pół kostki margaryny
  • pół szk cukru

Wielkanocny sernik - PRZYGOTOWANIE:

Zagniatamy ciasto i układamy w formie, pokrojone brzoskwinie układamy na ciasto i dodajemy sparzone rodzynki.
Masa serowa: ucieramy żółtka z cukrem i mieszamy ze zmielonym serem, dodajemy zapach, mąkę i piane z białek. Układamy masę na owocach.
Masa kokosowa: Margarynę ucieramy z cukrem na puch, dodajemy wiórka i układamy masę na warstwie sera. Lekko ugnieść ręką, piec około 60 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wielkanocny sernik  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Wiśniowa fantazja Orzechowy z bezą Babka piernikowa
Rogaliki z marmoladą Ciasto  chmurka Sernik Tiramisu
Fale dunaju z gruszkami Lody podwójnie miętowe Semifreddo wiśniowe
Korzenne ciasteczka ze skórką pomarańczową Drożdżówki z dżemem jagodowym Lody czekoladowe z kremem nutella

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane