misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Wielkanocny tort z brzoskwiniami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

pyszny torcik,w zeszłym roku go zrobiłam,smakował wszystkim,wiec w tym roku też go zrobię;-)

Wielkanocny tort z brzoskwiniami

Składniki:

Wielkanocny tort z brzoskwiniami

 

  • CIASTO:
  • 20dag cukru
  • 5 jajek
  • łyżeczka skórki z cytryny
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 25 dag mielonych migdałów
  • 25 dag startej marchewki
  • 10 łyżek mąki
  • opakowanie proszku do pieczenia
  • tłuszcz do formy
  • MASA:
  • 4 łyżki żelatyny
  • 50 dag twarożku
  • 3 szklanki kremówki
  • 2 op. zagęszczacza do śmietany
  • 4 łyżki cukru pudru
  • puszka brzoskwiń

 

Sposób przygotowania:

Wielkanocny tort z brzoskwiniami
Wymieszać składniki ciasta. Piec 60 minut w temp 180stC. Ostudzić i przekroić na 3 krążki. Żelatynę wymieszać z twarożkiem, cukrem oraz kremówką ubitą z zagęszczaczem. Brzoskwinie ułożyć na krążku, na nich część masy. Nakryć drugim krążkiem, nałożyć masę i nakryć trzecim krążkiem. Posmarować wierzch oraz boki i ozdobić go.