pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Wielokolorowe leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bezmięsna wersja tradycyjnego leczo. Idealne jako dodatek do drugiego dania, ale i jako samodzielna potrawa.

Wielokolorowe leczo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wielokolorowe leczo

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wielokolorowe leczo
Papryki umyć, pozbawić pestek i pokroić w kostkę. W dość dużym garnku rozgrzać trochę oleju, i dusić na nim paprykę przez jakieś 30 minut. Po tym czasie dodać cukinię, seler naciowy i fasolkę pokrojoną na małe kawałki. Wszystko razem dusić aż warzywa puszczą sok i podduszą się do miękkości. Na koniec dodać obrane ze skórki,pokrojone pomidory. Dusić wszystko razem ok 20-30 minut. Doprawić przyprawami. Można zamrozić lub przełożyć do słoików i pasteryzować. Można też od razu zjeść.
Wielokolorowe leczo
Kolorową pokrojoną paprykę dusimy ok 30 minut
Wielokolorowe leczo
Dodajemy cukinię, fasolę i seler naciowy
Wielokolorowe leczo
Na koniec pokrojone pomidory bez skórki.
Wielokolorowe leczo
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką