nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przepyszna wielowarzywna zupka, z racji tego, że jest wieloskładnikowa wychodzi jej bardzo dużo, dlatego ja zawsze część mrożę

Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw

 

  • 4 duże pasternaki
  • 1, 5 szt czerwonej papryki
  • 3 spore pomidory
  • pietruszka korzeń
  • seler
  • cebula
  • biała część pora
  • 1 mała cukinia
  • 2 marchewki
  • puszka białej fasoli
  • ćwiartka małej białej kapusty
  • 10 dkg zielonej fasolki szparagowej
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 5 łyżek oliwy + 2 do garnka
  • vegeta nature
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw
Wszystkie warzywa płuczemy pod bieżącą wodą. Paprykę przekrajamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Pasternak, seler, pietruszkę, cebulą obieramy. W naczyniu żaroodpornym układamy wszystkie warzywa w całości. Kroimy tylko marchewkę oraz cukinię w ok 2 cm kostkę. Polewamy oliwą, solimy i pieprzymy.Wkładamy do piekarnika i pieczemy na 180 stopni przez 40 minut. Wyciągamy i odkładamy do przestudzenia. Paprykę oraz pomidory obieramy ze skórki. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. (ja nie kroiłam pietruszki i selera, gdyż nie przepadam za tymi warzywami). Kapustę szatkujemy, fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy kapustę i fasolkę i przysmażamy aż się zeszkli (ok 10 minut). Dodajemy pokrojone warzywa, dolewamy wody tak aby przykryła warzywa i gotujemy pod przykryciem 20 minut. Dodajemy opłukaną fasolę z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Mieszamy, doprawiamy i gotowe. Smacznego :)
Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw
Z papryki usuwamy gniazda nasienne, pasternaka obieramy
Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw
Cukinię i marchewkę kroimy w kostkę i zapiekiamy
Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw
Kapustę szatkujemy i przysmażamy w garnku razem z fasolką
Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw
Dodajemy opłukaną fasolę z puszki oraz koncentrat

Tagi:

cukinia