Strona główna Wieprzowa golonka w warzywach

Wieprzowa golonka w warzywach

Golonka « poprzedni | następny »
p.jola1 offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 919
zdjęcia: 1 z 4
Wieprzowa golonka w warzywach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Golonka w warzywach i piwie dla mojego męża


trudność: łatwe
czas:

Wieprzowa golonka w warzywach - SKŁADNIKI:

  • 2 szt golonki każda po ok. 1 kg,
  • 3 szt marchewki,
  • 1/2 szt selera,
  • 1 szt pietruszka,
  • 2 łyżki przyprawy Smak Lata z pomidorami i papryką,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 szkl. piwa

Wieprzowa golonka w warzywach - PRZYGOTOWANIE:

Dwie duże golonki naciąć z jednej strony w kratkę i dokładnie doprawić przyprawą Smak Lata (tak aby przyprawa weszła również w nacięcia zrobione nożem), następnie obsmażyć na oleju z każdej strony, golonki były duże więc musiałam to zrobić w garnku. Podlać golonki wrzącą wodą i dusić je pod przykryciem, 4 razy po 20 minut, obracając golonkę, należy uzupełniać wodę w garnku.Warzywa zetrzeć mechanicznie robotem na tarce o dużych oczkach.Gdy golonka jest już prawie miękka wrzucić starte warzywa, wlać szklankę piwa i dusić, taka długo aż warzywa i piwo utworzą coś w rodzaju sosu, musimy też uważać by warzywa się nie przypaliły.Golonkę wyłożyć na talerz, obłożyć ją warzywami, mój mąż lubi ją jeść z chrzanem i bułką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wieprzowa golonka w warzywach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Golonka
Pierogi z kapustą, grzybami i golonką Golonko w galarecie Bawarska golonka
Galareta wieprzowa Golonka z kiszoną kapustą Mariel Golonki pieczone na kiszonej kapuście
Golonka z konfiturą z czerwonej cebuli Golonka pieczona z jabłkami Polska golonka pieczona z warzywami
Miodowo piwna golonka Ogniste golonki Tymbaliki drobiowo-wieprzowe bez żelatyny

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane