zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Wieprzowa wątróbka wg Zub3ra

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Od wielu lat przygotowuje tak usmażoną wątróbkę z cebulką. Jest smaczna i bardzo łatwa w zrobieniu.

Wieprzowa wątróbka wg Zub3ra

Składniki:

Wieprzowa wątróbka wg Zub3ra

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowa wątróbka wg Zub3ra
Wątrobę oczyszczamy z błonek. Moczymy minimum 1 godzinę w wodzie. Następnie osuszamy i kroimy w kawałeczki. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i chwilę smażymy, następnie dodajemy wątróbkę. Doprawiamy do smaku. Smażymy co jakiś czas mieszając, aż wątróbka będzie miękka. Smacznego!