elvis

elvis

Kucharz
[Przepisów: 7]

Wieprzowe Medaliki w Sosie Tymiankowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Danie bardzo bogade w rozne kompozycje smakowe co czyni ze smakujac je sami zamykamy oczy i... zreszta zobaczcie sami

Wieprzowe Medaliki   w Sosie Tymiankowym

Składniki:

Wieprzowe Medaliki w Sosie Tymiankowym

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowe Medaliki w Sosie Tymiankowym
Zaczynajac od sosu.Robimy podstawowy sos na bazie bulionu.Do sosu dodajemy swiezy tymianek odrobinke czosnku i zostawiamy na malutkim ogniu pozwalajac wyciagnac z tymianku jak najwiecej aromatu.Gruszke kroimy w cwiartki i delikatnie ja smazymy na maselku posypujac niewielka iloscia cukru.Kiedy cukier zacznie sie karmelizowac nasze cwiartki sa gotowe. Filet wieprzowy ( srednica 3 cm)kroimy w talarki grubosci ok 1cm po czym obsmazamy z 2 stron.Filet grubosci 1 cm nie potrzebuje duzo czasu na to aby byl smacznie soczysty wiec proces ten powinien trwac nie wiecej jak po minucie z strony.Jak to bedzie wygladalo na talerzu to juz wlasna incjatywa.Ja polecam z mlodymi ziemniakami.

Tagi:

mak