Magdusia1312

Magdusia1312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Wieprzowe medaliony w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

trochę inny sposób na niedzielny obiad:)

Wieprzowe medaliony w ziołach

Składniki:

Wieprzowe medaliony w ziołach

 

  • 60 dag. wieprzowiny bez kości [ może być schab, ale ja czasami używam też karkówki lub łopatki]
  • 2 łyżki mąki
  • 2 jaja
  • 2 łyżki startych orzechów włoskich
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka pietruszki
  • łyżka majeranku
  • pieprz, sól
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Wieprzowe medaliony w ziołach
Mięso pokroić na plastry i ugnieść dłonią. Obie strony posolić, popieprzyć i obtoczyć w mące. Pietruszkę i szczypiorek posiekać. Roztrzepać jajka, posolić je i popieprzyć, wymieszać z pietruszką, szczypiorkiem, majerankiem i orzechami, po czym obtczyć w tym mięso. Smażyć na wolnym ogniu przez ok. 6 minut z każdej strony.

Tagi:

beza schab bezy