Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Wieprzowe polędwiczki nadziewane twarogiem

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polędwiczki umyć, osuszyć i naciąć wzdłuż. Ser zmielić, doprawić solą i

Wieprzowe polędwiczki nadziewane twarogiem

Składniki:

Wieprzowe polędwiczki nadziewane twarogiem

 

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 20 dag twarogu półtłustego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wieprzowe polędwiczki nadziewane twarogiem
Polędwiczki umyć, osuszyć i naciąć wzdłuż. Ser zmielić, doprawić solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki. Wymieszać. Nacięcia w mięsie napełnić masą serową. Obwiązać bawełnianą nitką. Smażyć na oliwie ze wszystkich stron na złoty kolor (około 6 minut). Po usmażeniu polędwiczki pozbawić nitki i pokroić w ukośne plastry.

Tagi:

wieprzowe