teresa o

teresa o

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

wieprzowe szaszłyki ze świeżą bazylią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo aromatyczne i soczyste

wieprzowe szaszłyki ze świeżą bazylią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

wieprzowe szaszłyki ze świeżą bazylią

 

  • 70 dkg łopatki wieprzowej
  • 1 duża cebula
  • 1 czerwona duża papryka
  • pęczek bazylii
  • marynata:
  • 2 łyżki przyprawa do grilla
  • kilka łyżek oliwy

Sposób przygotowania:

wieprzowe szaszłyki ze świeżą bazylią
Mięso pokroić w dość dużą kostkę ale nie grubą, SKŁADNIKI MARYNATY WYMIESZAĆ ZE SOBĄ, A NASTĘPNIE WŁOŻYĆ MIĘSO I ODSTAWIĆ NA PÓŁ GODZINY. Warzywa pokroić w kostkę, szpadelki namoczyć. Nakłuwać na przemian mięso, cebulę, paprykę i świeże listki bazylii. Obsmażyć na oleju a następnie poddusić pod przykryciem. Podawać z ryżem.
wieprzowe szaszłyki ze świeżą bazylią
łopatkę pokroić w dużą kostkę ale o 1-1,5 cm szerokości i wymieszać w marynacie
wieprzowe szaszłyki ze świeżą bazylią
cebulę obrać i pokroić na części, paprykę pokroic w kostkę
wieprzowe szaszłyki ze świeżą bazylią
na wcześniej namoczone szpadelki nakł€wać na przemian mięso, cebulę, paprykę i świeże listki bazylii
wieprzowe szaszłyki ze świeżą bazylią
delikatnie obsmaż na rozgrzanym oleju a następnie uduś do miękkości